Namestitev programa TeamSpeak 3 in uporaba WarRock.si strežnika

1. Preverba operacijskega sistema, ter koliko bit-en je

Kliknemo start->desni klik na "Računalnik" in nato "Lastnosti".


Za povečavo klikni na sliko...

 

Odprlo se nam je okno, v katerem preverimo "Izdaja sistema Windows" in "Vrsta sistema".
V našem primeru:

Windows 7 Ultimate 64 bit

Za povečavo klikni na sliko...


2. Namestitev programa TeamSpeak 3

Za prenos namestitvene datoteke programa TeamSpeak 3, gremo na uradno stran: http://www.teamspeak.com/?page=downloads, kjer imamo namestitvene datoteke. Kot smo v zgornjem vodiču preverili, kateri operacijski sistem imamo in koliko bit-en je, v našem primeru Windows 7 64 bit. Kliknemo na "Download" pri "Client 64-bit".

Za povečavo klikni na sliko...


Na tej strani imamo napisane licenčne pogoje in v primeru, da se strinjamo z njimi obkljukamo "I Agree." in kliknemo "Submit".

Za povečavo klikni na sliko...


Če želimo sporočiti ekipi TeamSpeak, kje smo izvedeli za njihov program izpolnimo in kliknemo "Submit", v našem primeru, ne bomo izpolnili in bomo kliknili "No Thanks, take me to the download".

Za povečavo klikni na sliko...


Čez nekaj trenutkov se nam prikaže upravitelj prenosov v brskalniku in shranimo namestitveno datoteko, v primeru, da se nam ne pokaže upravitelj prenosov, pa kliknemo na link, ki je na strani.

Za povečavo klikni na sliko...


Ko se nam TeamSpeak 3 namestitvena datoteka prenese, dvakrat kliknemo nanjo in se nam odpre namestitveni program.

Za povečavo klikni na sliko...


Operacijski sistem Windows nas vpraša, če res želimo odpreti namestitveno datoteko zaradi varnostnih razlogov in kliknemo "Zaženi", saj je popolnoma varno.

Za povečavo klikni na sliko...


Odprl se nam je namestitveni program programa TeamSpeak 3 in za nadaljevanje namestitvije kliknemo "Next".

Za povečavo klikni na sliko...


Napisani so licenčni pogoji za uporabo programa TeamSpeak 3, če se strinjamo kliknemo "I Agree".

Za povečavo klikni na sliko...


V tem oknu lahko izberemo, ali želimo, da se program TeamSpeak 3 namesti za vse uporabnike na računalniku ali samo za trenutnega uporabnika.
V primeru, da želimo, da se namesti vse uporabnike tega računalnika izberemo "Install for anyone using this computer", če pa želimo, da samo za trenutnega uporabnika pa izberemo "Install just for me" in nato kliknemo "Next".

Za povečavo klikni na sliko...


Lahko izberemo kam se nam bo TeamSpeak 3 namestil, če nimamo posebno razdeljenih programov in druge programske opreme, pustimo primarno konfiguracijo poti in nato kliknemo "Next".

Za povečavo klikni na sliko...


Nastavimo lahko kam se nam bo shranila indetiteta in vse ostali konfiguracije našega programa, priporočeno je, da pustimo označeno "Save in user own files", če želimo, da se shrani tja, kjer je nameščen program TeamSpeak 3 pa označimo "Save inside the installation folder". Vendar ni priporočeno, da izberete drugo možnost, saj če TeamSpeak 3 uporablja več uporabnikov na istem računalniku, lahko pride do zlorab pravic, če imamo na strežniku večje pravice... in nato kliknemo "Next".

Za povečavo klikni na sliko...


Lahko uredimo ime mape, ki bo nastala v meniju start, v našem primeru, pustimo primarno ime. Če ne želimo, da se nam ustvarijo bližnjice programa označimo "Do not create shortcuts", vendar ni priporočeno, če bomo hoteli zagnati TeamSpeak 3 bomo morali vedno iti v mapo, kjer je nameščen TeamSpeak 3 in zagnati program, nato kliknemo "Install" in namestitev programa se bo začela.

Za povečavo klikni na sliko...

Poteka nameščanje programa, ko bo konec nameščanja kliknemo "Close".

Za povečavo klikni na sliko...


Na namizju se nam je pojavila ikona programa TeamSpeak 3 z imenom "TeamSpeak 3 Client", dvakrat kliknemo nanjo in program se nam bo odprl.

Za povečavo klikni na sliko...

3. Povezava na WarRock.si strežnik

Za povezavo na strežnik pritisnemo v zgornjem meniju Connections->Connect

Za povečavo klikni na sliko...


Odpre se nam okno "Connect", kjer moramo vnesti podatke o strežniku in svoj vzdevek. Pod "Server Address" vnesemo podatke WarRock.si strežnika: ts.warrock.si, pod "Nickname" pa vnesemo željen vzdevek, ki ga bomo imeli na strežniku, v našem primeru vnesemo: Uporabnik in nato pritisnemo "Connect".

Za povečavo klikni na sliko...


Uspešno smo bili povezani na WarRock.si strežnik!

Za povečavo klikni na sliko...

4. Kreiranje lastnega kanala na strežniku


Za kreiranje kanala na strežniku gremo na dno kanalov in v prazen prostor desno kliknemo in kliknemo "Create Channel".

Za povečavo klikni na sliko...


Odpre se nam okno v katerem konfiguriramo lastnosti kanala:
Name (zahtevano, da vpišete!): Slovenia room - v našem primeru
Password (ni zahtevano, da vpišete)- geslo kanala, če ga ne vpišete je soba brez gesla
Topic (ni zahtevano, da vpišete!) - tema kanala v našem primeru, Igranje igre WarRock
Description (ni zahtevano, da vpišete!) - opišete podrobneje temo

Za kreiranje kanala je zahtevano samo, da vpišete ime kanala, druge lastnosti so pa poljubne. Ko je kanal uspešno kreiran, prejmemo Channel Admina s katerim, lahko urejamo kodo kanala, ime kanala, odstranimo druge uporabnike, ki so v našem kanalu,... Ko vsi uporabniki zapustijo kanal, se avtomatsko izbriše.

Za povečavo klikni na sliko...

5. Uporaba strežnika

5.1 premikanje po kanalih
po kanalih se enostavno premikamo tako, da dvakrat kliknemo na kanal in smo se uspešno pridružili kanalu, v primeru, da je kanal zaščiten z geslom, samo še vpišemo geslo in pritisnemo "Ok".

5.2 Pogovor z uporabniki (chat)

za pogovor z uporabnikom, kliknemo desno nanj in "Open Text Chat", spodaj se nam odpre okno v katerega lahko pišemo in se pogovarjamo z uporabnikom.

Za povečavo klikni na sliko...

5.3 Glasovni pogovor

za glasovni pogovor je priporočeno, da imamo slušalke (zaradi odmevanja zvoka) in si v nastavitvah izberemo ali želimo pritisniti tipko, ko bomo govorili, ali bo TeamSpeak 3 avtomatsko zaznal zvok in nam ne bo potrebno pritisniti tipke za govoriti. Govorimo lahko v vseh kanalih, razen v kanalu "AFK", kjer je glasovni zvok onemogočen.

Za nastavitev glasovnega govora, kliknemo v zgornjem meniju Settings->Options-> in nato v levem meniju kliknemo Capture.
Odpre se nam okno v katerem lahko nastavimo, aktivacijo zvoka glede na občutljivost prejetega zvoka v mikrofon (ni priporočeno, če imate, prižgan TV blizu PC-ja ali kakšne druge hrupe, ki bi motili ostale uporabnike), druga možnost je pa Push-To-Talk, se pravi dokler držimo nastavljeno tipko, bomo sprožili zvok na TeamSpeaku - priporočeno!

V našem primeru imamo nastavljeno, ko držimo tipko CTRL se nas sliši na TeamSpeaku.

Za povečavo klikni na sliko...

WarRock.si vam omogoča brezplačno uporabo TeamSpeak 3 strežnika in kreiranje lastnih kanalov! Strežnik je dosegljiv 24 ur na dan.


IP naslov strežnika:
ts.warrock.si
ali
teamspeak.warrock.si
Zadnjič posodobljeno ( Sreda, 02 Maj 2012 17:57 )  
Katerih vodičev si želiš?
 
Slike iz igre War Rock
  • Video 3

  • Video 2

  • Video 1


War Rock® is a registered trademark of Dream Execution. This site is in no way associated with or endorsed by Dream Execution or NEXON.