Pogoji registracije

Splošna pravila foruma:

1. Spoštuj spletno etiko in tako ne objavljaj sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge člane tega foruma ali osebe, ki niso prisotne na tem forumu. Ne pozabi, da s takimi spročili lahko kršiš 158., 159., 160. ali 161. člen KZ-1 in lahko žrtev prijavi kaznivo dejanje policiji.

2. Bodi vljuden do ostalih članov foruma. Če si s kom v sporu, ga ne provociraj, ampak raje ignoriraj njegova sporočila (to lahko storiš v svojem profilu tako, da ga dodaš na seznam ignoriranih članov).

3. Če meniš, da določen član krši pravila foruma, o tem lahko obvestiš osebje foruma preko zasebnega sporočila ali preko gumba "Prijavi", ki se nahaja pri vsakem sporočilu, nikakor pa o tem ne razglabljaj javno na forumu brez dovoljenja osebja foruma.

4. Prepovedano je prikazovati oziroma omogočiti dostopnost spisov, slik, avdiovizualnih ali drugi predmetov pornografske vsebine. Kršitev tega člena je lahko zaradi kršitve 176. člena KZ-1 prijavljena ponudniku internetnih storitev in policiji.

5. Ne uporabljaj neprimernih besed (predvsem kletvic). Forum uporablja filtriranje nekaterih neprimernih besed - v primeru namernega izmikanju tega filtra bo uporabnik za nedoločen čas odstranjen iz foruma.

6. Prepovedano je kakršnokoli prikazovanje oziroma razpečevanje ilegalnih ali avtorsko zaščitenih vsebin (prav tako spletnih povezav s takimi vsebinami), zaradi katerih bi lahko prišlo do kakršnegakoli spora. Prepovedano je tudi spodbujanje k uporabi ilegalnih oziroma avtorsko zaščitenih vsebin. Vsa takšna vsebina je lahko odstranjena iz foruma, uporabnik pa bo opozorjen oziroma kaznovan. V primeru objavljanja povezave na zlonamerno spletno stran ali pa objavljanje zlonamerne kode na forum bo zaradi kršitve 221. člena KZ-1 početje prijavljeno ponudniku internetnih storitev in policiji.

7. Za vse poslane prispevke katerih avtor nisi ti, citiraj vse vire, izvode, izjave ter spoštuj avtorske pravice in ostala dovoljenja.

8. Na forumu je prepovedano brez predhodnega dogovora z administratorjem karkoli oglaševati - tudi razne spletne strani (še posebaj strani z vabili - refer sistemom).

9. Ne žali in ne širi govoric o tretjih osebah, ki na forumu niso prisotne, in ne morejo izraziti svojega mnenja.

10. Prepovedano se je izdajati za nekoga drugega oz. uporabljati več uporabniških imen. Če v istem gospodinjstvu oziroma preko iste lokacije (IPja) uporablja forum več oseb moraš o tem obvestiti administratorja foruma. Več o tem v 25. členu tega pravilnika.

11. Administratorji in moderatorji si pridružujemo pravico do popravka oziroma izbrisa računov ter kakršnihkoli vsebin za katere se nam zdi, da na ta forum ne spadajo.

12. Administratorji in moderatorji ne prevzemamo odgovornosti za morebiten poskus vdora v bazo podatkov, ki bi ogrozili osebne podatke članov.

13. Pred objavo nove teme se prepričaj, da podobna tema še ne obstaja (uporabi iskanje oziroma poglej podobna sporočila, katera se pojavijo v vmesniku pod vpisom naslova novega sporočila), saj je nesmiselno imeti več enakih tem. Drži se tematike, ki je naslovljena v posamezni temi. Če imaš kakšna vprašanja/informacije, ki niso povezana s temo ki jo bereš, odpri novo oziroma poišči primerno temo s tako tematiko, ali pa kontaktiraj osebo, kateri želiš postaviti vprašanje preko zasebnega sporočila. Nove teme objavljaj v primernih podforumih (npr. vprašanje o igri COD ne zastavljaj v podforumu igre War Rock).

14. Piši le slovensko oziroma uporabljaj čim manj tujk. Izogibaj se narečju, slengu,...

15. Sporočil oziroma naslovov tem ne piši v celoti z velikimi črkami (CAPS).

16. Naslovi tem v forumu morajo odsevati njihovo vsebino. Naslovi podobni "???", "na pomoč", "ne dela" so nezaželeni. Osebje foruma bo taka sporočila preimenovalo ali odstranilo s foruma.

17. Na vsako temo pogovora odgovarjaj konstruktivno in z določenimi argumenti (nesmiselni odgovori se bodo brisali in kaznovali). Če se bo pogovor začel oddaljevati od naslova teme, bo tema zaklenjena oziroma bodo neprimerna sporočila odstranjena.

18. Zlorabljanje katerekoli funkcije na forumu (npr. omenjanje, glasovanje, klepetanje,...) bo kaznovano z odvzemom pravice nadaljne uporabe ali blokado na forumu. Osebje foruma ima možnost podrobnega vpogleda v sistam za glasovanje sporočil in pretirano oziroma nerealno glasovanje (tudi za starejša sporočila) bo opaženo in kaznovano (vsi glasovi pa bodo odstranjeni).

19. Po večih opozorilih, bo uporabnik za nedoločen čas, odstranjen s foruma.

20. Namerno smetenje po temah je prepovedano. Izogibaj se "spam" sporočilom, ki nimajo vsebine in niso povezane z naslovom teme oziroma vsebino problema. Prav tako ne "spemaj" z glasovanjem dobrih/slabih sporočil. To funkcijo uporabljaj le za sporočila, za katera meniš, da so res dobra oziroma slaba.

21. Na forumu se lahko registrirajo oziroma sodelujejo le osebe starejše od 13 let.

22. Svojega gesla ne posreduj drugim osebam. Vsak je odgovoren za svoj račun na forumu. Prav tako bodi pazljiv z uporabo foruma na drugih (predvsem javnih) računalnikih, saj tam lahko zlahka druga oseba izmakne tvoja vpisana gesla.

23. Odsvetujemo objavo svojih osebnih podatkov (naslov, telefonska številka,...) zaradi lastne varnosti.

24. Če forum uporablja več kot 1 oseba v gospodinstvu oziroma na isti povezavi (na primer forum uporablja tudi brat, oče, sin,...) moraš to sporočiti administratorju, sicer bodo v primeru blokade blokirani vsi računi. Vsaka oseba mora imeti svoj račun na forumu. Če administrator ni obveščen, lahko vsem onemogoči dostop zaradi kršenja 10. člena, ki pravi, da je prepovedano uporabljati več uporabniških imen.

25. Prepovedano je spodbujati ostale člane na forumu k goljufanju v igrah, oziroma uporabljanju nepredvidenih napak v igrah. Prav tako je strogo prepovedano objavljanje programov (ali povezav do njih), ki služijo goljufanju v igrah.

36. Pridružujemo si pravico do spremembe teh pravil brez predhodnega obveščanja, če bodo okoliščine to zahtevale.


Prosimo vse, ki forum uporabljate, da spoštujete ta pravila in olajšate delo osebju foruma in drugim uporabnikom foruma.

Vsa sporočila objavljena na tem forumu izražajo lastno mnenje uporabnika, ki je članek objavil in nikakor ne mnenje administratorjev, moderatorjev oz. drugih uporabnikov. Osebje foruma za vsebine objavljene na forumu ne odgovarja.© warrock.si | Vse pravice pridržane.